The Work van Byron Katie

Ken je dat? Dat bepaalde situaties, ontmoetingen of gesprekken blijven nazeuren in je hoofd? Dat je er onrustig van wordt of dat je er slecht van slaapt? Dat je ze meeneemt naar je werk of juist van je werk naar huis? The Work biedt een eenvoudige methode van zelfonderzoek om de basis van de onrust in je hoofd aan te pakken: de stressvolle en belemmerende gedachten. Het zelfonderzoek bestaat uit vier vragen waarmee je gedachten onderzoekt. Spring leert je in individuele gesprekken deze manier van zelfonderzoek aan wat leidt tot minder stress in je leven. In een eerste gesprek verkennen we je vraag en leer je te werken met het werkblad. In de zes gesprekken daarna ‘ live’ of ‘ online’ leer je deze methodiek grondig kennen en verdwijnen daarmee stressvolle gedachten en overtuigingen. Je innerlijk potentieel kan meer tot leven komen. en er komt meer keuzevrijheid.

Spring biedt The Work ook aan in een groep (een MT of een intervisiegroep). Je leert elkaar te begeleiden en de 4 vragen toe te passen. Wat levert dit je op? Een meer onderzoekende houding, meer neutraliteit en bewustwording en daardoor ruimte voor ontwikkeling. Dit heeft weer zijn weerslag op het team.

Yvonne Heus heeft een jaartraining gevolgd bij ‘Living Heart’ over The Work. In 2019 volgde zij de 9-daagse ‘School for The Work’ bij Byron Katie in Duitsland. The Work blijft ook voor haar een bron van inspiratie en onderzoek.

Wil je meer weten over The Work kijk op
http://thework.com/sites/thework/nederlands/