Yvonne Heus (1959)

Achtergrond

Als vijfde kind uit een gezin van zeven leerde ik al op jonge leeftijd veel over pedagogisch handelen, afstemmen en verbinden. Mijn moeder was een soort van juf die haar gezin managede, inspireerde en stimuleerde. Ik ervoer de magie wanneer ze aan tafel verhalen voorlas. Mijn jongste broertje ging naar het speciaal onderwijs en ik was als oudere zus betrokken bij het wel en wee. Op 16-jarige leeftijd naar de Pedagogische Academie en op mijn 19e jaar voor de klas. “Leren in vrijheid” van Carl Rogers vond ik toen al inspirerend. Ik ervaar nog steeds in mijn werk de inspiratie uit mijn jonge jaren. Verbonden met mijn persoonlijke verhaal en drijfveren. Ik richt me graag op de kracht van mensen, de magie van het innerlijke kind, de betrokkenheid op mensen en een luisterend oor.

Werkwijze

Door dromen serieus te nemen voel ik steeds meer de kracht hiervan. Daarom wil ik graag met jou stilstaan bij je dromen en verlangens. Dat kan in een coachgesprek of in een training. Persoonlijke ontwikkeling staat daarbij centraal. Het werken met jouw levensverhaal verhalen, stilstaan bij dat wat je waardeert en waardevol vindt en belemmeringen overwinnen. Dat inspireert mij. Het is mijn missie dat ieder (onderwijs) mens authentiek zichzelf kan zijn. Haar eigen verhaal kan vertellen en haar waardes en kwaliteiten kent.  Dat je zo kinderen kan begeleiden en kan lesgeven vanuit kracht, dichtbij jouw vitale energie en spontaniteit.

Persoonlijke noot

Ik ben 58 jaar, gelukkig getrouwd met Koos en woon alweer 23 jaar met heel veel plezier in een recreatiewoning. We hebben een jonge hond waarmee ik heerlijk kan wandelen in de bossen en de polder. Daarnaast ben ik veel aan het schrijven en op zoek gegaan naar mijn persoonlijke verhaal en mijn drijfveren. Dit geeft voeding aan mijn creativiteit.

Relevante opleidingen en kwalificaties

Pedagogische Academie
Orthopedagogiek, Universiteit van Amsterdam
Gecertificeerd beeldcoach (SVIB)
De trainer als regisseur (werken met drama)
Opgeleid Voice Dialogue Coach
ACT en mindfulness
De Kleine Tiki: kunstzinnig dynamisch coachen
De Kleine Tiki: stem- en lichaamswerk
Krachtgericht coachen Fred Korthagen en Ellen Nuijten
Zijnsgericht coachen Fred Korthagen en Ellen Nuijten
Autobiografisch schrijven bij Biografiek