Productontwikkeling

Werkwijze

Wanneer je ondersteuning zoekt bij het ontwikkelen van onderwijsmaterialen of vragen hebt bij invoering of gebruik neem dan contact op voor een oriënterend gesprek. We bespreken daarin jouw opdracht of vraag en bepalen in samenspraak welke aanpak passend lijkt en welke rol Spring kan vervullen.

Productontwikkeling

 

Schrijven, schrappen en schaven

Onderwijsmethodes (voor leerlingen) en boeken, artikelen en trainingen (voor professionals): Spring werkt regelmatig mee en weet veel over het maken van onderwijsmaterialen. Ze stoelt zich daarbij op een gedegen kennis van het onderwijs en de (vak)didactiek en maakt gebruik van de inzichten die er zijn over hoe mensen leren. Zoek je iemand die mee kan werken aan een educatieve uitgave, wil je iemand die meedenkt bij het ontwikkelen van eigen materiaal of heb je vragen bij het gebruik van methodes? Spring is graag je critical friend.

Hieronder een aantal producten waar Spring voor ontwikkelt of ontwikkelde:

Blink Lezen werkt aan een vernieuwende methodiek voor begrijpend lezen. Spring ontwikkelt mee en richt zich op het formatief toetsen in de methode.

 

 

 

Lees meer over ‘Het nieuwe lezen’, een initiatief in samenwerking met (kinderboeken) schrijvers. Het beschrijft een radicaal andere aanpak in het begrijpend leesonderwijs die Blink lezen hanteert. Met boeiende verhalen, die leerlingen echt raken als uitgangspunt.

In samenwerking met innovatiebureau Springlab werkte Spring (voor uitgeverij Zwijsen) mee aan het Peuterpakket . Samen ontwikkelden we bewegend leren spellen voor peuters. De spellen worden geprojecteerd op een interactieve ‘beweegvloer’. Daarna volgde de ontwikkeling van het Kleuterpakket. Daarover is een door Meester Sander een Youtube filmpje gemaakt met een van onze Springers!

 

 

 

 

Spiek! is het nieuwe bij- en nascholingsplatform voor leerkrachten en pedagogisch medewerkers. Het bestaat uit allerlei korte modules met lesideeën, inspiratie en trainingen. Je kunt ze bekijken op je laptop,  iPhone of op een tablet. Lekker makkelijk op de bank bijvoorbeeld.
Spring ontwikkelde modules over o.a. zwakke en sterke rekenaars, muziek lesideeën, EDI, hoogbegaafdheid en formatief evalueren. En er komen steeds nieuwe bij. Neem eens een kijkje!

 

 

 

 

 

Schatkist versie 3 (voor uitgeverij Zwijsen) een totaalmethode voor groep 1 en 2 waar Spring als expert Rekenen adviseerde en als inhoudsdeskundige een team auteurs begeleidde. Ook heeft Spring aan de leerlingsoftware  meegewerkt. Zowel in het meedenken over het concept als het ontwikkelen van de spellen bij de ontwikkelingsgebieden rekenen en computational thinking.

Intermath, een rekenen/ wiskunde programma (voor de Europese scholen Primary School) waarvoor Spring het pupilbook en teacherhandbook maakt voor de rekendomeinen Meten en Data verwerken.

In september 2020 verscheen in Volgens Bartjens een interview met Anneke Noteboom over Rekenspellen in de les Serieus spelen.

 

 

 

 

Spring publiceerde het nog steeds actuele artikel Jouw werk als intern begeleider is in ontwikkeling (voor het tijdschrift LBBO) en het artikel ‘Formatief evalueren’ in het Tijdschrift voor Intern Begeleiders (TIB).

Zou jij instappen bij een piloot die heeft leren vliegen met werkbladen?

- Juf Bianca -

Informatie aanvragen