Methodieken

Beeldcoaching zetten we in bij vragen over de omgang met je groep, met een leerling of met je team. Na het maken van een filmopname in jouw werkpraktijk, ontvang je de beelden.  Samen met de coach van Spring zoek je naar krachtige interactiepatronen. Je krijgt inzicht in je handelen en vergroot ‘dat wat werkt’ in de praktijk.  
De coaches van Spring zijn gecertificeerde Beeldcoaches ®.

Met krachtgericht coachen leer je je aandacht minder te richten op wat er ‘mis is’ of ontbreekt en meer op dat wat je ‘al in huis’ hebt. Niet probleemgericht, maar krachtgericht! De focus ligt op jouw kwaliteiten en idealen én we leren je om te gaan met je interne belemmeringen. 
De coaches van Spring zijn opgeleid in ‘Krachtgericht coachen’ en ‘Zijnsgericht coachen’ door Fred Korthagen en Ellen Nuijten.

Voice dialogue zetten we in bij vragen op het gebied van ‘de persoon in het werk’. Voice dialogue wordt ook wel de psychologie van de ‘ikken’ genoemd. Welke ‘ik’ is er bij jou het meest actief of maakt overuren?  Naar welke ‘ik’ luister jij en luister jij niet? Wat zou je willen?
De coaches van Spring zijn opgeleid als Voice Dialogue facilitator.
Aanbevolen literatuur: ‘Ik (k)en mijn ikken’, Budde/ Brugman, Collewijn, 2010.