Open trainingen

Je kunt bij ons terecht als je een training zoekt om je persoonlijk te ontwikkelen of als je je vaardigheden wilt vergroten. Check regelmatig onze website voor het actuele trainingsaanbod. Wij bieden momenteel de volgende trainingen en workshop aan:

  • Coachvaardigheden: 'krachtgericht coachen - coach de coach' en 'Focus op vermogen'
  • Opleiding Beeldcoaching®
  • Persoonlijke ontwikkeling: met 'The Work' van Byron Katie onderzoek je je stressvolle belemmerende gedachten aan de hand van vier vragen. Bij 'schrijfcoaching' ga je in gesprek met jezelf en onderzoek je de vragen die je bezig houden. Beide methoden zijn gericht op zelfonderzoek en stimuleren daarmee een duurzame ontwikkeling.

Persoonlijke ontwikkeling

01 januari 2022

'The Work' van Byron Katie

'The Work' van Byron Katie biedt een eenvoudige methode van zelfonderzoek om de basis van onrust en weerstand aan te pakken: onze belemmerende en oordelende gedachten. Dit zelfonderzoek bestaat uit vier vragen plus enkele omkeringen waarmee je je gedachten onderzoekt. Door dit onderzoek laten deze gedachten je los en komt er ruimte en vrijheid. Voor iedereen die meer vanuit kracht wil leven en werken, minder stress wil ervaren en positievere relaties wil opbouwen. Je kunt 'The Work'  individueel toepassen maar ook in een MT of team. Je oefent dan met elkaar hoe je belemmerende gedachten kunt onderzoeken en elkaar daarin kunt begeleiden. Gedachten over ouders, leerlingen of collega's waar je last van hebt. Wil je meer weten over 'The Work' mail Yvonne (yvonne@burospring.nl).    

Download de flyer Inschrijven

01 januari 2022

Schrijfcoaching : leer schrijvend jezelf kennen

Ben je nieuwsgierig naar wat schrijven kan betekenen voor je persoonlijke ontwikkeling? Wil je eens stilstaan bij bepaalde vragen of zoek je naar meer focus in je (werk) leven. Lees dan de flyer (zie bijlage). Heb je zin om in de zomer te schrijven wanneer je misschien iets meer tijd heb? Wanneer je contact opneemt kijken we samen naar een geschikte schrijftijd. Heb je zin om in een groep te schrijven? Yvonne organiseert ook de training ' Autobiografisch schrijven'  waarbij je schrijft in een groep over je eigen leven. Meer informatie hierover vind je in de flyer die je kunt aanvragen bij Yvonne (yvonne@burospring.nl).

Download de flyer Inschrijven

10 februari 2022

In gesprek met jezelf: natuur, schrijven en 'The Work'

Heb je het gevoel dat je de hele dag achter de feiten aanholt en geen tijd hebt om je af te vragen ‘wat wil ik nu eigenlijk?’ Of weet je wel wat je wil maar je komt er niet aan toe om dit te realiseren? Misschien is deze 2-daagse dan iets voor jou. Tijd om stil te staan bij dat wat voor jou belangrijk is in je werk en in je leven. Dompel jezelf onder en ontdek wat de combinatie van schrijven, zelfonderzoek en de natuur voor jou kan betekenen. Je ervaart direct meer keuzevrijheid, vreugde en rust. Op een plek dichtbij de natuur in een kleine groep ga je twee dagen op onderzoek uit aan de hand van verschillende opdrachten. Data: 10 en 11 februari 2022

Download de flyer Inschrijven

Vaardigheden coachen

22 september 2021

Opleiding Beeldcoaching®

De opleiding tot beeldcoach biedt schoolopleiders, begeleiders en coaches in het onderwijs een praktische en krachtige methodiek om leerkrachten (in opleiding) te begeleiden bij hun ontwikkeling tot vakman/ -vrouw. Beelden spreken voor zich en geven de mogelijkheid om te reflecteren op het handelen op een directe en persoonlijke manier.  De opleiding is intensief en duurt ongeveer twee jaar. Als je de opleiding succesvol afrondt, ben je geregistreerd Beeldcoach®. In samenwerking met de Stichting Opleiders Collectief Beeldcoaching verzorgt Alyce Zandbergen van Spring, scholen in de praktijk, de opleiding. Voor uitgebreide informatie over de opleiding, stuur een mail naar alyce@burospring.nl of bel Alyce op 0653802123

Inschrijven

01 januari 2022

Krachtgericht coachen: coach-de-coach

Je wilt leren coachen en hebt een duwtje in de rug nodig. In dit traject coach jij een collega en word je tegelijkertijd zelf gecoacht. Door zelf te ervaren en door voordoen-nadoen, leer je in korte tijd veel. We werken met de methodiek van 'krachtgericht coachen'.  Data in overleg. Je kunt krachtgericht coachen ook leren in een groep. Heb je belangstelling? Vraag een offerte op maat aan.  

Download de flyer Inschrijven

31 januari 2022

Focus op vermogen 2021-2022

Als coach het beste uit mensen halen. Dat is voor ons de basis voor de training ‘Focus op vermogen’.  In deze training leer je hoe je als begeleider of coach gebruik kunt maken van het innerlijk potentieel van mensen. Je verlegt de  focus van (blijven) denken in problemen naar werken vanuit kracht en wordt hierdoor effectiever in je gesprekken. Naast 4 inhoudelijke bijeenkomsten vinden er 2 supervisiebijeenkomsten plaats, in een groep van maximaal 4 personen, waarin je beelden meeneemt uit je eigen praktijk en 1 coachgesprek. De training vindt plaats op maandagmiddagen van 15 tot 17.30 uur: 31 januari, 21 februari, 14 maart en 4 april 2022. De twee supervisiebijeenkomsten vinden plaats in week 21 en 25 en het coachgesprek wordt gepland in overleg in week 16 t/m 19.

Download de flyer Inschrijven