Open trainingen

Je kunt bij ons terecht als je een training zoekt om je persoonlijk te ontwikkelen of als je je vaardigheden wilt vergroten. Check regelmatig onze website voor het actuele trainingsaanbod. Wij bieden momenteel de volgende trainingen en workshop aan:

  • Coachvaardigheden: 'krachtgericht coachen- coach de coach' en 'Focus op vermogen'.
  • Persoonlijke ontwikkeling: coachtraject 'Het stuur in handen'.
  • Autobiografisch schrijven: persoonlijke ontwikkeling door te schrijven.
  • Spring in de creatieve school: creativiteit als middel voor persoonlijke ontwikkeling. Een aanbod voor 2019 - 2020 is in ontwikkeling.

Coachvaardigheden

01 juni 2019

Krachtgericht coachen: coach-de-coach

Je wilt leren coachen en hebt een duwtje in de rug nodig. In dit traject coach jij een collega en word je tegelijkertijd zelf gecoacht. Door zelf te ervaren en door voordoen-nadoen, leer je in korte tijd veel. Data in overleg.

Download de flyer Inschrijven

16 september 2019

Focus op vermogen 2019 - 2020

Als coach het beste uit mensen halen. Dat is voor ons de basis voor de training ‘Focus op vermogen’.  In deze training leer je hoe je als begeleider of coach gebruik kunt maken van het innerlijk potentieel van mensen. Je verlegt de  focus van (blijven) denken in problemen naar werken vanuit kracht en wordt hierdoor effectiever in je gesprekken. Naast 4 inhoudelijke bijeenkomsten vinden er 2 supervisiebijeenkomsten plaats, in een groep van maximaal 4 personen, waarin je beelden meeneemt uit je eigen praktijk.

  • Data training: 16 september, 9 oktober, 4 november, 27 november 2019 van 15.30 tot 18.00 uur.
  • Data supervisie: in week 4 en week 8 van 2020
  • Zie de flyer

Download de flyer Inschrijven

Kennismaken

28 juni 2019

Leesfeest met Koos Meinderts

Om alle voorlezende leraren en andere voorlezers te belonen organiseert Spring, samen met Helga Kok, op 28 juni 2019 een Leesfeest. Koos leest voor van 15.30 tot 16.15 uur. Na afloop is er een drankje en kun je boeken van Koos kopen en laten signeren. Er is plek voor max. 50 voorlezers. Meld je snel aan. De toegang is gratis.

Download de flyer Inschrijven

Persoonlijke ontwikkeling

01 september 2019

Autobiografisch schrijven

In deze training 'autobiografisch schrijven' ontdek je door te schrijven welke thema's er spelen in jouw leven en wat de betekenis hiervan is op jouw loopbaan. Waarom werk je in het onderwijs? Wat betekent leraarschap voor jou? Wat zijn de betekenisvolle momenten? We schrijven over je vroege jeugd, de puberteit maar ook over het nu. Je eigen leven als bron van inspiratie.

Download de flyer Inschrijven

10 oktober 2019

Coachtraject 'Het stuur in handen': werken met Voice Dialogue

Dit traject is voor mensen die stil willen staan bij hun persoonlijke ontwikkeling in groepsverband. Je wilt bijvoorbeeld een nieuwe stap in je ontwikkeling maken of je minder opgejaagd voelen of wat 'vrijer' in het leven staan. We werken met de methodiek van Voice Dialogue, een waardevolle methode om jezelf beter te leren kennen. Je ontdekt op speelse wijze verschillende kanten van jezelf die je vooral of juist niet inzet op de werkvloer. Zo krijg je meer zelfkennis en ontwikkel je meer balans in je leven door zelf het stuur in handen te nemen. Door in een kleine groep samen te werken aan individuele vragen ontstaat er een krachtige en positieve energie die mensen in beweging zet. Hieronder een reactie van een deelnemer: 'Mooi om te ervaren dat er geen 'goede' of 'slechte' kanten zijn, alles mag er zijn en elke 'kant' heeft zijn eigen kracht'.

  • Coachtraject 'Het stuur in handen': een startgesprek, een tweedaagse en een coachgesprek
  • Data tweedaagse: 10 en 11 oktober 2019

Download de flyer Inschrijven