Open trainingen

Je kunt bij ons terecht als je een training zoekt om je persoonlijk te ontwikkelen of als je je coachvaardigheden wilt vergroten. Check regelmatig onze website voor het actuele trainingsaanbod. Wij bieden momenteel de volgende trainingen aan:

  • Coachvaardigheden: 'Focus op Vermogen' gericht op de methodiek van krachtgericht coachen.
  • Opleiding Beeld- en Didactisch Coachen ®
  • Persoonlijke ontwikkeling, gericht op het versterken van je innerlijk potentieel en het vergroten van bewustzijn. Voor mensen die coachen in het onderwijs bieden wij een 2-daagse training aan gebaseerd op de methodiek van Voice Dialogue.

Persoonlijke ontwikkeling

02 september 2024

Coach-de-coach gesprekken met Voice Dialogue

Herken je dit? Dat je als coach vooral dienend moet zijn. Dat je aan het zorgen bent want de leerkrachten hebben het al ‘zo zwaar’. Maar hoe zit dat met jou als coach of begeleider? Je geeft veel en er is weinig tijd voor reflectie of voeding. Misschien ervaar je zelfs ‘werkstress’. Met een strippenkaart kun je bij Spring gedurende een schooljaar gebruik maken van coachgesprekken vanuit de methodiek van Voice Dialogue. Je krijgt zicht op verschillende ikken in jezelf die je te veel of juist te weinig inzet en ontwikkelt meer balans. Voor meer informatie download de flyer  

Download de flyer Inschrijven

03 oktober 2024

Een adempauze voor coaches : tweedaagse Voice Dialogue

Je werkt met mensen en hebt een coachende rol. Wanneer je te lang alleen aan het ‘geven’ bent wordt het weer eens tijd om zelf gecoacht te worden. Even een adempauze, opladen, je patronen onderzoeken om daarna weer vol inspiratie door te gaan. Een goede coach kent zichzelf en zorgt voor zichzelf, is onze eigen ervaring. In de 2-daagse werken we met de methodiek van ‘Voice Dialogue’. Voice Dialogue gaat ervan uit dat ieder mens verschillende ‘subpersonen’ heeft ofwel ‘ikken’ die je veel of weinig inzet in je leven en in je rol als coach. Deze speelse manier van jezelf onderzoeken, geeft naast inzicht, ook veel diepgang.

  • Data tweedaagse: 3 en 4 oktober 2024
  • Tijd: 9.30 u - 16.30 u
  • Zie de flyer

Download de flyer Inschrijven

Vaardigheden coachen

02 september 2024

Opleiding Beeld- en Didactisch Coachen ®

De opleiding tot Beeld- en Didactisch Coach biedt schoolopleiders, begeleiders en coaches in het onderwijs een praktische en krachtige methodiek om leraren (in opleiding) te begeleiden bij hun ontwikkeling tot vakman/ -vrouw. Beelden spreken voor zich en geven de mogelijkheid om te reflecteren op het handelen op een directe en persoonlijke manier.  De opleiding is intensief en duurt ongeveer twee jaar. Als je de opleiding succesvol afrondt, ben je geregistreerd Beeldcoach®. In samenwerking met de Stichting Opleiders Collectief Beeldcoaching verzorgt Alyce Zandbergen van Spring, scholen in de praktijk, de opleiding. Voor uitgebreide informatie over de opleiding, stuur een mail naar alyce@burospring.nl of bel Alyce op 0653802123

Inschrijven

30 september 2024

Focus op Vermogen: de basistraining

Als coach het beste uit mensen halen. Dat is voor ons de basis voor de training ‘Focus op vermogen’.  In deze training leer je hoe je als begeleider of coach gebruik kunt maken van het innerlijk potentieel van mensen. Je verlegt de  focus van (blijven) denken in problemen naar werken vanuit kracht en wordt hierdoor effectiever in je gesprekken. Deze training maakt gebruik van het gedachtegoed van 'Krachtgericht coachen' en de positieve psychologie. Naast 4 inhoudelijke bijeenkomsten vinden er 2 supervisiebijeenkomsten plaats, in een groep van maximaal 4 personen, waarin je beelden meeneemt uit je eigen praktijk en 1 coachgesprek. De nieuwe training start op 30 september 2024 en vindt plaats op maandagmiddagen van 15 tot 17.30 uur. De overige data kun je vinden in de flyer die je hieronder kunt downloaden.

Download de flyer Inschrijven

18 november 2024

Oefendagen Focus op Vermogen

In de training ‘Focus op vermogen’ of tijdens de 'Kwaliteitsimpuls' heb je leren werken met  het placematmodel van krachtgericht coachen. Om vanuit dit model het potentieel en de kracht van de ander  tot bloei te laten komen. Maar ook om zelf vanuit je kracht te werken. Zoals het met leren gaat heeft nieuw gedrag en nieuwe vaardigheden onderhoud nodig. Oefenen, kilometers maken, kijken hoe anderen het doen. Dat lukt ons in de alledaagse praktijk vaak onvoldoende. Daarom bied ik in het schooljaar 24-25 twee oefendagen aan. Deze kun je allebei en los van elkaar volgen. In de bijlage vind je de flyer met meer informatie.

Download de flyer Inschrijven

22 januari 2025

Focus op Vermogen: de verdiepingstraining

Heb je eerder de ' Kwaliteitsimpuls'  voor Intern Begeleiders gevolgd? Of de training ' Focus op Vermogen'? Heb je behoefte aan verdieping of om het gedachtegoed van krachtgericht coachen weer op te frissen. In deze verdiepende training van 4 dagdelen en een coachgesprek staan we vooral stil bij het werken met het placemat-model. Je leert om te werken vanuit het verlangen en de kwaliteiten, stil te staan bij interne belemmeringen en te werken vanuit het hier-en-nu. We maken gebruik van andere methoden die aanvullend kunnen werken en oefeningen om meer in het nu te zijn. Meer informatie en data vind je in de flyer die je hier kunt downloaden.

Download de flyer Inschrijven