Alyce Zandbergen (1963)

Achtergrond

Op mijn zesde verhuisden mijn ouders weer terug naar Nederland en ik moest mee. Wat stonden de huizen hier dicht op elkaar en wat waren de straten smal. Ik paste me aan en sprak al snel Nederlands. Op school keek ik goed om mee heen om te weten hoe het er aan toe ging. Wat zegt de juf, de meester, de gymleraar? Hoe reageren de kinderen? Dat kijken, observeren en aanvoelen ben ik blijven doen. Het is de reden dat ik orthopedagogiek ben gaan studeren en is de basis van mijn werk geworden. Na mijn studie ging ik aan de slag als begeleider in het basis- en voortgezet onderwijs. Eerst als leerlingbegeleider bij de schoolbegeleidingsdienst. Later heb ik mijn werkzaamheden verlegd naar het begeleiden en coachen van leraren, MT en teams. Mijn werkervaring als coach en begeleider zet ik in als ik anderen leer coachen.

Werkwijze

‘De mens in het werk’ heeft mijn speciale aandacht. Hoe zorg je er voor dat je met plezier naar je werk gaat, dat je doet wat je graag wilt, dat je gezien en gewaardeerd wordt en dat je je kunt ontwikkelen?  Ik coach en leer mensen coachen vanuit deze vragen. Mijn stijl is te kenmerken als: persoonlijk, creatief, praktisch, puzzelend en handelingsgericht.

Persoonlijke noot

Samen met buurtgenoten heb ik een ‘huiskamer’ voor de buurt opgericht. Daar komen mensen samen om te eten, om te praten, een film te kijken, een goed gesprek te hebben.
Mijn twee zoons zijn volwassen, dus er is weer ruimte om te tekenen en lino’s te maken. De tijd vergeten en er helemaal in op gaan. Verder doe ik als sopraan af en toe mee aan een zangproject en fiets ik om te trainen voor de komende fietsvakantie met mijn vriend.

Relevante opleidingen en kwalificaties

Orthopedagogiek, specialisatie Leerstoornissen, Universiteit van Utrecht
Gecertificeerd Beeldcoach (SVIB)
Opgeleid Voice Dialogue Coach
Opleiding Didactisch coachen en gecertificeerd trainer
Opleiding Mediator
Opleiding Train de trainer
Lid intervisiegroep Handelingsgericht werken